Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Страните от ЕС напълно ще се откажат от вноса

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Страните от ЕС напълно ще се откажат от вноса
Коментари Харесай

Меркел: Германия проучва възможността да продава украински зелен водород на европейските пазари

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Страните от Европейски Съюз изцяло ще се откажат от вноса на газ от Русия за 25 години, съобщи немският канцлер Ангела Меркел в неделя след среща с украинския президент Владимир Зеленски.
Според Меркел отводът от газ е нужен за използването на политиката за индиферентност на климата, призната на равнище Европейски Съюз.

„ Най -късно след 25 години газът от Русия за Европа няма да се изнася въобще или в доста по -малки размери “, предизвести Меркел. Необходимо е да се подготвим за това освен за Москва, само че и за Киев, акцентира тя.
„ Украйна би трябвало да се приготви за обстоятелството, че Европа ще бъде доста по -независима от газа. Украйна, сходно на други страни, би трябвало да разбере какво да прави, когато това се случи “, сподели Меркел (цитирана от РИА Новости).
Един от вероятните разновидности е съдействие в региона на водорода, предложи тя и добави, че сходен план би трябвало да се развива малко по малко, а през 2024 година, когато изтича актуалният контракт за пренос на съветско гориво през Украйна, „ той няма да може за замяна на газ. "

Нафтогаз Украйна и немският търговец на газ RWE Supply & Trading се договориха да си сътрудничат при създаването на водородни планове, оповестява Deutsche Welle. Висшите мениджъри на двете компании подписаха меморандум за съгласие в деня на визитата на Меркел в Киев и възнамеряват да стартират взаимоотношение в границите на работните групи от идващия месец.

Наред с други неща, Германия изследва опцията да продава украински " зелен " водород на европейските пазари. Юрий Витренко, ръководител на борда на " Нафтогаз ", съобщи, че Украйна има " огромен капацитет за развиване на атомна стопанска система в съдействие с Германия ".
Що се отнася до газопровода „ Северен поток 2 “, който съгласно „ Газпром “ може да стартира работа тази година, Германия ще се застъпи за наказания, в случай че съветските управляващи стартират да употребяват плана като оръжие, увери Меркел. Тя добави, че Германия ще работи, с цел да подсигурява, че съглашението за преноса на съветски газ през Украйна, което изтича през 2024 година, ще бъде удължено допустимо най -скоро.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР